Online lessen

Omwille van de maatregelen rond covid-19 geven we vanaf 16/11/20 onze lessen online. Hier vind je meer uitleg over hoe dit in zijn werk gaat.

Waar vind je de link voor je online lessen?

1) Ga naar de cursuspagina van ledenbeheer: https://www.ledenbeheer.be/public/?club=364330) en meldt je aan. Zorg dat je het gezinslid aangeduid voor wie je de link wil openen. 

2) Zoek jouw les in de lijst en open deze.

3) Nadat je hebt doorgeklikt naar jouw les, vind je op de volgende pagina onder rubriek ‘online cursus’  de ZOOM-link. Je klikt op de link om de online les te openen. 

Hoe gebruik ik ZOOM?

Je kan kiezen om de link te openen via de webpagina of via de app. De app dien je op voorhand te downloaden via de website https://zoom.us/.

Webpagina

Nadat je op de link (via ledenbeheer) hebt geklikt, opent deze in een nieuw tabblad. 

Er wordt gevraagd of je de link wil openen via de app. Dit klik je weg. Onderaan de huidige pagina zie je de tekst ‘Having issues with Zoom cliënt? Join from your browser’. Je klikt op dit laatste. 

Vervolgens geef je jouw naam is en klik je op Join. Op de volgende pagina klik je op ‘I agree’. Je ZOOM-link wordt geopend. 

Als je les nog niet begonnen is, krijg je de melding ‘the meeting has not started’.

Zoom-App

Nadat je op de link (via ledenbeheer) hebt geklikt, opent deze in een nieuw tabblad. 

Er wordt gevraagd of je de zoom-koppeling wil openen. Dit sta je toe. Je app wordt geopend en je zoom sessie kan starten. (Indien je deze vraag niet krijgt, klik je op de webpagina ‘launch meeting’).

Microfoon en camera aanzetten

Je kan je microfoon aan of uit zetten door links onder op het icoontje van de microfoon te klikken. Je microfoon staat uit als er een rode streep door getrokken is. Om je geluidsinstellingen aan te passen, klik op je op het ‘^’ naast het icoontje.  

Je kan je camera aan of uit zetten door links onder op het icoontje van de camera te klikken. Je camera staat uit als er een rode streep door getrokken is. Om je camera instellingen aan te passen, klik op je op het ‘^’ naast het icoontje.  

Beeld anders rangschikken

Rechts bovenaan kan je kiezen voor speakerview of gallarieview.

Via speakerview zal diegene die aan het woord is in het groot verschijnen. Zo kan je jouw leerkracht in het groot zien. 

Je kan je leerkracht ook vastpinnen, zodat enkel zij in het groot staan. Dit doe je door naast zijn scherm op de 3 bolletjes te klikken en vervolgens op ‘pin’. 

Bij gallarieview zie je jouw leerkracht en de andere leerlingen naast elkaar op het scherm.

Wat als je camera of geluid niet werk? 

Als je de stappen hierboven hebt geprobeerd maar je geluid of camera nog steeds niet werken, kan dit te maken hebben met de algemene instellingen van jou pc of laptop. 

Via welke webbrowser open ik de link?

Doe dit via Google Chrome, Firefox of Microsoft edge. 

Tips voor een goede zoom les
      - Zorg voor een rustige ruimte met voldoende plaats om te dansen
      - Zorg voor een goede wifi-connectie
      - Trek je uniform of andere sportieve kledij aan
      - Voor tapdans of hardshoe: zorg voor een geschikte ondergrond om op te dansen. Eventueel kan je            ook sportschoenen aan doen
      - Voor klassiek ballet: zorg voor een alternatieve barre (bijvoorbeeld een stoel)
      - Zet je micro op ‘mute’ tijdens de uitleg van de leerkracht of tijdens het dansen. Zet je micro aan            als je een vraag wil stellen
 
Vragen?
info@dansstudiomarlynes.be 

Online lessen